Udgivet 28 november, 2017

Bliv skarp på din boligansøgning – 5 gode råd!

Sådan skriver du den perfekte ansøgning

Vi ved det alle sammen – boligmarkedet generelt, og specielt i København, er boomende, og man skal reagere lynhurtigt for at være med i ræset om en lejlighed. Det er derfor altafgørende at fange udlejers opmærksomhed og skille sig ud fra de flere hundrede ansøgere, så det er dig der bliver valgt!

1. Tænk på det som en jobansøgning

Vores første og vigtigste råd er: tænk på det som en jobansøgning! Når du søger et hvilket som helst job, er det aldrig nok at skrive en halv linje om dig selv og regne med, at du kommer i betragtning til jobbet. Præcis det samme gælder når du skal søge bolig. Skriv en motiveret ansøgning, hvor du fortæller om dig selv (eller jer, hvis I er flere). Det er vigtigt at nævne ting som job, civilstatus, har du kæledyr, er du ryger osv. Når der er mange om buddet, vil udlejeren altid sortere dem fra som bare skriver ”vil du sende mig en mail?” eller ”jeg er sød og rolig”. Hav derfor en detaljeret ansøgning klar, så udlejer kan læse sig frem til hvem du er!

2. Ansøg på egne vegne

Det er blevet mere og mere normalt, at man får andre til at ansøge for sig. Oftest er det unge som søger en bolig i forbindelse med studie, hvor forældrene skriver på vegne af deres søn/datter. Dette giver ansøgningen mangel på seriøsitet og ansvarstagen, og sorteres fra når der er mange om buddet. Igen skal det ses som en jobansøgning – du ville vel heller aldrig få en anden til at skrive din jobansøgning eller dukke op til en jobsamtale for dig?

3. Dokumentér for betalingsmuligheder

Som udlejer er de to vigtigste parametre: passer lejer på min lejlighed og kan han/hun betale til tiden?

Hav derfor en dokumentation for mulighed af betaling klar. Dette vil altid være et plus for udlejer, så denne er sikret korrekt betaling til tiden. Hvis du tidligere har været lejer, vil en anbefaling fra tidligere udlejer også kunne skabe tryghed og tillid for din næste udlejer.

4. Vær præcis men fleksibel

Når du søger en bolig, er det vigtigt at skrive en præcis ansøgning på den præcise bolig. En standardiseret ansøgning vil altid blive lagt bagerst i køen, hvis udlejer ikke føler, at det er netop hans/hendes bolig du er interesseret i. Skriv derfor en ansøgning på den specifikke bolig du ønsker, og hvis du søger flere boliger, vil det være en fordel at skrive forskellige ansøgninger til forskellige boliger.

Som nævnt før er efterspørgslen stor, hvilket gør det til en nødvendighed at være fleksibel. Den bolig du finder perfekt for dig selv, er sandsynligvis også perfekt for flere hundrede andre, og der vil derfor være rift om pladserne. Vær derfor fleksibel med hensyn til størrelse, placering og boligtype – så er chancen for at finde noget meget større.

5. Vær bevidst om hvad du søger

Det er vigtigt at være klar over, hvilken slags bolig du søger. Hvis udlejer udtrykkeligt har skrevet, at han/hun ikke ønsker en lejer med kæledyr, og du har kæledyr, er det ikke denne bolig du skal søge. Hvis prisen på boligen overskrider dit rådighedsbeløb, er det heller ikke denne bolig du skal søge. Vær altid opmærksom på, om udlejers kriterier matcher dig – ellers vil du blive valgt fra.

Hvis du bliver skarp på dine ansøgninger, vil du helt sikkert skille dig ud fra mængden, og have en god chance for at finde din næste drømmebolig!

Læs også:
Udlejning af bolig guide
8 råd til udlejning

Kategorier: