Fremleje af bolig

Facts: Som fremlejegiver og fremlejetager taler vi om følgende bekendtgørelser:

Få fuld sikkerhed ved fremleje af bolig og lejere du kan stole på

Bekendtgørelse af lov om leje, 22/03/2022

Nyttige links klik her

Fremleje af bolig i Danmark

Fremleje af bolig i en 2 årig periode

Er du lejer af en ejerbolig, kan du som udgangspunkt godt fremleje din bolig. Som fremlejegiver er der forskellige regler for fremlejeforhold, alt efter om du bor til leje i en almen bolig, eller lejer en privat udlejningsejendom.
Der hersker megen forvirring omkring denne 2-årsregel for boligudlejning. Vi har lavet et blogindlæg, som kan gøre dig klogere på emnet her.

Fremleje af bolig i almenbolig byggeri

Når du lejer en almenbolig, har du mulighed for at fremleje din bolig helt eller delvist. Fremlejer du delvist, må du kun fremleje maks 50% af boligen, og vær opmærksom på ikke at fremleje til flere personer, end der er beboelsesrum.

Husk, at din udlejer kan modsætte sig fremlejeforholdet, hvis du lader din lejer betale en højere husleje, end du selv gør.

Ønsker du at fremleje hele din bolig, kan du gøre brug af din 2 års fremlejeregel. Din udlejer kan under flere omstændigheder modsætte sig fremlejeforholdet hvis:

  • Du kræver en højere leje end den du selv betaler,
  • Antallet af personer overstiger antallet af beboelsesrum,
  • Udlejer har anden rimelig grund.

Når du fremlejer din bolig, er fremlejeforholdet reguleret af lejelovens regler. Forholdet mellem udlejer og lejer (fremlejegiver) er reguleret af almenlejeloven.

Fremleje i en privat udlejningsejendom

Hvis du bor til leje i en privat udlejningsejendom, har du mulighed for at foretage enten fuldstændig eller delvis fremleje af din bolig.

Ved delvis fremleje har du ret til at fremleje højst halvdelen af boligens beboelsesrum til beboelse, så længe det samlede antal personer der bor i boligen, ikke overstiger antallet af beboelsesrum.

Ved fuldstændig fremleje har du ret til at fremleje boligen i op til 2 år, når dit fravær er midlertidigt og skyldes sygdom, forretningsrejse, studieophold, midlertidig forflyttelse eller lignende.

Udlejer kan modsætte sig den fuldstændige fremleje, hvis ejendommen omfatter færre end 13 beboelseslejligheder, hvis det samlede antal personer i boligen vil overstige antallet af beboelsesrum, eller hvis udlejer i øvrigt har rimelig grund til at modsætte sig, at lejer fremlejer boligen.

Det siger vores kunder

Vi praler sjældent, men vores kunder gør:

Virkelig kompetente folk! Ikke nok med en suveræn hurtig eksekvering, men lejerne Home Connector har fundet, ville jeg ikke selv have haft mulighed for, at komme i kontakt med. Hvis jeg kunne, fik Maiken og hendes team 10 stjerner.


Christopher Carlsen

Grundig orientering og lydhørhed over for udlejers ønsker Jeg har været meget glad for samarbejdet med HomeConnector. Rasmus lyttede til mig mht. huslejen - ikke noget med overbud, og udlejningen gik meget hurtigt med grundig orientering om de forskellige mulige lejere fra HomeConnector.


Elisabeth Pedersen

Det var en fornøjelse at have HomeConnector ombord da vi skulle leje huset ud. De fandt en god familie til os og gjorde meget af benarbejdet med kontrakt og overdragelse. Jeg vil klart bruge dem en anden gang og har anbefalet dem til en god kollega som også vil leje ud.


Timothy Arnold

Imponerende kundekreds og fik klaret opgaven meget tilfredsstillende Home Connector fandt en sød lejer på godt 90 dage. Det er en fin liggetid prisen taget i betragtning. De har en rigtig god kreds af potentielle lejere og gør meget ud af at screene og præsentere dem så man føler sig tryg som udlejer. Vores kontrakter med Home Connector er korte, præcise og lette at forstå. Meget forfriskende med et firma som kan gøre det så enkelt og effektivt.


Maria Fryksten

Jeg havde Home Connector til at hjælpe mig med at udforme min udlejningskontrakt. Jeg fik en meget professionel behandling samt uddybende forklaringer på telefon flere gange gennem forløbet. Jeg kan klart anbefale Home Connector til andre.


Mads Jakobsen