· ·

Udgivet 12 maj, 2022

Guide til Københavns bydele

København er ikke bare én stor by, men en by der er beriget med et hav af bydele og områder med hver deres identitet og forskellighed. 

Du har måske også stillet dig selv spørgsmålet:
“Hvor skal jeg bosætte mig i København?”

Vi har lavet en guide over nogle af københavns forskellige bydele, som der kan hjælpe dig lidt på vej:

Skrevet af Sille Vald

Vesterbro

Vesterbro er med tiden blevet et af københavn mest hippe kvarterer. Brokvarteret har noget for alle, om det er spisesteder, indkøbsmuligheder eller barer.

Ikoniske Istedgade er også at finde her, gaden er noget helt andet end for bare nogle få år tilbage. I dag rummer Istedgade et hav af hyggelige småbutikker, restauranter og barer. Forenden af Istedgade ligger skønne Enghave Plads, en plads hvor der altid er liv, hvor unge som gamle kan nyde godt af den summende stemning fra de omkringliggende barer og butikker.  

Vesterbro rummer også Kødbyen som du finder ved Sønder Boulevard. Et gammelt industriområde med meget historie, hvilket gadenavne og de rå bygninger bekræfter. I dag ligger både restauranter, barer og natklubber side om side med tilbageværende slagterier der stadig er ejet af virksomheder. Kødbyen oser af liv og glade dage, og der afholdes tit events og koncerter. Helt sikkert et besøg værd! 

X

Frederiksberg

Flotte autentiske Frederiksberg er en bydel for sig, med sit eget postnummer og kommune. Her finder du gader som Gammel Kongevej, hvor det populære Hart Bakery er at finde. Hyggelige Værnedamsvej forbinder Vesterbro og Frederiksberg, her bydes der på unikke mad- og shoppeoplevelser, hvilket er en integreret del af området. Frederiksberg rummer mange smukke og ældre bygninger, og består både af villaveje og klassiske gader med boligblokke. 

Frederiksberg giver også rig mulighed for at besøge de mange grønne områder som Frederiksberg Have og Søndermarken – som især er populær blandt hundeejere, da hundene her kan løbe frit. Har du lyst til en mere eksotisk gåtur, kan du tage i Zoologisk have. 

X

Østerbro

Den eksklusive bydel Østerbro, giver dig renhed, grønne områder, delikatesser og designbutikker. Derudover får du også en bydel der er helt nede på jorden og familievenlig. På Østerbro findes der mange skjulte perler – en af dem er Juno the Bakery, som er kendt for deres kardemommesnurrer og hyggelige gårdhave. 

På Østerbro finder du også Fælledparken, Københavns største park, med masser af legepladser, fritidsaktiviteter og forskellige arrangementer. Lige ved siden af Fælledparken ligger også Parken, som er FC Københavns og det danske herrelandsholds hjemmebane.

Med en suveræn beliggenhed mellem by og havnemiljø, byder Østerbro også på svanemøllestranden, hvor hele familien kan slappe af, og hoppe i vandet på de varme sommerdage.

X

Nørrebro

På den anden side af Dronning Louises Bro finder man bydelen Nørrebro. Et område der er i konstant udvikling med kreative tiltag, diversitet og plads til at være spraglet.  

Nye spændende spisesteder og barer dukker op på alle gadehjørner, og giver bydelen en urban og livlig stemning. 

Nørrebro byder også på mange åbne pladser og grønne områder, der bliver brugt til både markeder, fest og afslapning. Især den Røde Plads er kendt for sine streetart og udsmykning. Torvehallerne er at finde mellem Nørrebro og indre by. Det store fødevaremarked får mere end 115.000 madglade mennesker til at flokkes hver eneste uge.

Dronning Louises bro og Nørrebrogade er en af de travleste cykelstiger i verden, med mere en 40.000 krydsende cykelister hver dag. 

X

Indre by – København K

København K er den ældste del af københavn. Bydelen emmer af historiske og autentiske bygninger og seværdigheder i massevis, som Rundetårn, Amalienborg, Rosenborg Slot og meget mere. 

Indre by tilbyder også et utal af shoppemuligheder, eksempelvis på Strøget, en af Europas længste shopping- og gågader. København K rummer også masser af restauranter og caféer, og er du til fest og farver, er der også god mulighed for at udforske det Københavnske natteliv. 

Med kort gå-afstand til københavns andre bydele som Frederiksberg og brokvartererne, fungerer indre by som et samlingspunkt hvor alting mødes. Hvis du ikke er til byvandring, er alt ligeledes i cykelafstand og ellers finder du københavns kollektive trafik på hvert et gadehjørne i form af metro, busser og s-toge.

X

Christianshavn

Smukke Christianshavn er området mellem Inderhavnen og Amager. Her er du omgivet af smukke bygninger med pastelfarvede husfacader, kanaler, og hyggelige brostensbelagte gader der emmer af charme. 

Christianshavn er et velbesøgt område af turister og er et populært og meget eftertragtet sted at bo, da du her er tæt på centrum, natur og vandet. Her finder du også seværdigheder som Operaen og fristanden Christiania, der er et most at slå vejen forbi.

På Christianshavn finder du et godt udvalg af hyggelige caféer og restauranter, og i sommerhalvåret kan du nyde godt af Broens Gadekøkken, der med sin gode stemning og mange madboder, byder på hygge og mad fra hele verden. 

X

Refshaleøen

Efter en smuk tur på cykel eller ombord på havnebussen rammer du Refshaleøen. Et nyere industrielt område, der skiller sig ud fra resten af København. 

Med sine rustikke omgivelser, bliver du på halvøen mødt af kreativitet og iværksætteri, i form af oplevelser, bryggerier, kunst og forskellige festivaller. Her finder også det populære madmarked, Reffen. Et hyggeligt streetfood område fyldt med stemning, fest og farver.

Nyd vandet og de skjulte perler, du ikke finder andre steder end netop her. 

X

Islands brygge

Islandsbrygge er på papiret en del af Amager, men er værd at nævne som et område for sig selv. 

Bydelen giver dig en central beliggenhed i København samtidigt med at du har havnebadet, vandet og naturen et stenkast derfra. Flere restauranter og butikker popper op rundt omkring og ellers inden for kort cykelafstand, har du diverse kulturtilbud og spiseoplevelser. 

X

Amagerbro

I hjertet af Amager findes Amagerbro, en bydel med masser af liv. Den pulserende Amagerbrogade har gode muligheder for shopping, caféerbesøg, restaurant oplevelser og take away.

Ikke langt fra Amagerbro ligger Amager Strandpark som byder på masser af fritidsaktiviter, frisk luft og hygge for hele familien.

X

Sydhavnen og Teglholmen

I den sydlige ende af Københavns havneløb findes området Sydhavnen. Området giver dig en blanding af havnemiljø, moderne arkitektur og hyggelig stemning. Du kan se vand fra stort set alle steder du placerer dig. 

Sydhavnen er et roligt område, hvor der er rig mulighed for fritidsaktiviteter eksempelvis i Valbyhallen, med sine store boldbaner. Tæt på den gamle del af Sydhavnen, finder du også Valbyparken med store legepladser, og Sydhavntippen med fritgående får og alpakaer. 

X

Ørestad

Ørestad er en nyere bydel, der er placeret midt i Amagers natur, med gode transportmuligheder ind til indre københavn. Det er et familievenligt område, hvor der er rig mulighed for at gå på opdagelse i de mange grønne områder.

Ørestad huser det store Royal Arena der afholder forskellige arrangementer i løbet af året, alt inden for koncerter til messer. Hvis du mangler noget kan du trygt besøge shoppingcenteret Fields, det har alt hvad du behøver.