· · ·

Udgivet 26 januar, 2016

Er det godt at udleje gennem Airbnb?

De fleste kender efterhånden til Airbnb. Det er en hjemmeside og app, hvor du har mulighed for at udleje din bolig privat. Typisk i kortere perioder end ved normal udlejning.

Skrevet af Rasmus Brohl

Airbnb kan godt opfattes som en konkurrent til Home Connector, da det er en side der formidler boligudlejning. Og hvorfor så skrive om det? Fordi det er fantastisk koncept, der bl.a. hjælper med at gøre danskerne mere fortrolige med boligudlejning. Airbnb har gjort det lettere for privatpersoner at udleje i kortere perioder. Dette har betydet, et stigende antal danskere, tør prøver kræfter med boligudlejning i en mindre skala. Tal fra dansk statistik viser, at ca. 3 procent af den danske befolkning har udlejet deres bolig gennem Airbnb. Og ifølge Airbnb’s egne tal, var der i 2015 hele 405.000 personer på platformen, der fandt et sted at sove.   Desværre udlejer flere fortsat gennem Airbnb, uden at sætte sig ind i den danske lejelov. Det kan være med risiko for, at miste deres bolig. Og i mange tilfælde er de involverede slet ikke klar over, at de kan komme i problemer. En lille smule research og forarbejde kan imidlertid sørge for, at du roligt kan udleje gennem Airbnb. Samtidigt med at du overholde den danske lejelov.  

Regler for udlejning af bolig

Der er forskellige regler alt efter, om du bor i en andelsbolig, bor til leje eller i en ejerbolig. Bor du til leje, skal du ifølge lejeloven have udlejers samtykke inden, at du lejer boligen ud gennem Airbnb. Udlejer kan kræve, at skulle give samtykke, hver gang. Udlejer du gennem Airbnb uden din udlejers samtykke, kan det tolkes som misligholdelse af din lejekontrakt. Dette kan være grundlag for opsigelse af din kontrakt. Bor du i en andelsbolig varierer reglerne, da det er din andelsforenings vedtægter, der er bestemmende. I mange foreningers vedtægter er det et krav, at du skal have samtykke fra foreningen, før at du må udleje gennem Airbnb. Det er vigtigt, at du læser dem grundigt igennem. Er du husejer eller ejer af en lejlighed, kan du frit invitere folk ind i dit hjem gennem Airbnb. Der er også forskel på skattereglerne alt efter, om du ejer din bolig eller bor til leje. Hvis du er ejer, er din lejeindtægt skattefri så længe, beløbet ikke overstiger 1,33 procent af ejendommens værdi. Dog mindst 24.000 kr. om året. Udlejer du imidlertid en bolig som du lejer, er indtægten skattefri, hvis den ikke overstiger 2/3 af den årlige husleje.  

Boligudlejning for en længere periode

Ønsker at udleje din bolig i en længere periode, kan der opstå mange tvivlspørgsmål i forbindelse med fastsættelse af husleje, tidsbegrænsning, opsigelsesperioder mv. Vi tager os gerne af disse ting for dig, så du kan have en hverdag, hvor du ikke skal bekymre dig om boligudlejning.Læs mere om, hvilke services vi kan tilbyde dig i forbindelse med udlejningen af din bolig.  

Vi hjælper hvor vi kan!

Du er altid velkommen til at kontakte Home Connector, hvis du har brug for vejledning i en specifik sag. Skriv os en mail eller giv os et kald!

Mail: info@homeconnector.dk

Telefon: +45 46 48 12 34