Snerydning – Hvem har ansvaret?

Der kan nemlig let forekomme forvirring mellem lejer og udlejer, i forhold til hvem der skal stå for snerydning. Udlejer mener at det er lejers pligt og omvendt.

Skrevet af Maiken Andersen

Så er du boligejer og udlejer din bolig, så kan det være en fordel at læse reglerne for snerydning. Så du slipper for at få en uforudset regning i det kolde vintervejr.

Snerydningspligt

Som udgangspunkt er det et lovkrav, at man som grundejer/udlejer har snerydningspligt, og dermed ikke lejeren, idet det betales for gennem huslejen. Det er derfor udlejer, der skal sørge for at rydde sne fra fortovet, i indkørslen, ved havegang og på trapper foran ejendommen, samt eventuelt andre færdselsarealer.

Der kan dog stadig godt blive skrevet ind i lejekontrakten, at lejer selv skal sørge for snerydning. I nogle tilfælde kan det være mod en lavere husleje. Dette kan være en fordel for både lejer og udlejer, idet udlejer derved slipper for besværet og lejer sparer penge.

ALTID udlejers ansvar!

På trods af dette, skal udlejer dog stadig være opmærksom på, at eventuelle erstatningskrav ALTID vil tilfalde udlejer. Det vil altså sige, at hvis en person falder og slår sig, så vil det altid være udlejer, som står til ansvar. Også selvom det er skrevet ind i lejekontrakten, at lejer har påtaget sig ansvaret for snerydningen. Af samme årsag, vil udlejer derfor gøre sig klog i at lave nogle klare aftaler, med sin lejer angående snerydning.

Loven om snerydning

Ifølge loven skal snerydning af fortove, trapper, indkørsler, opgave el.lign. ske ”hurtigst muligt”, efter sneen er faldet. Dog er dette som hovedregel i tidsrummet mellem kl. 07:00 og kl. 22:00. Hvis udlejer undlader at sørge for snerydning i det førnævnte tidsrum, risikerer udlejer et erstatningsansvar, såfremt at nogen skulle falde og komme til skade.

Dette er dog undtagen tilfælde, hvor det vælter ned med sne, og derfor er nytteløst at begive sig ud i at rydde sne på fortove mv. Det kan også være der allerede er sørget for snerydningen, men alligevel sker et uheld. I tilfælde af at der skulle ske nogle skader i sådanne situationer, vil erstatningsansvaret bortfalde.

Hvis du følger ovenstående simple råd, øges chancen for at udleje din bolig betydeligt! Har du brug for hjælp til udlejning af bolig, står vi selvfølgelig til rådighed. Få din bolig vurderet allerede idag.

Vi hjælper hvor vi kan!

Du er altid velkommen til at kontakte Home Connector, hvis du har brug for vejledning i en specifik sag. Skriv os en mail eller giv os et kald!

Mail: info@homeconnector.dk

Telefon: +45 46 48 12 34