Sådan tager du dine egne boligbilleder

Billederne af din bolig, er det første som fanger en interesseret lejer, eller gør det modsatte. Med mindre din bolig skiller sig ud på størrelsen, eller besidder andre særlige kvaliteter, vil lejeren typisk finde bekræftigelse i billederne, at dette er boligen for dem. 

Skrevet af Julie Arvé

4 hurtige:

  1. Ryd op, og fjern overflødige hverdags objekter. 
  2. Husk udendørs områderne (have, altan, terrasse osv)
  3. Frisk vegetation og blomster gør en forskel
  4. Tænd alt lys i boligen og tag billederne på dagens lyseste tidspunkt

Intet er perfekt – Indretning og stil 

Og gudskelov for det! Man må gerne kunne se at der bor mennesker i boligen, og næsten ingen bor som i boligmagasinerne. Men måske er dette alligevel tiden, til at få fjernet den døde plante i vindueskarmen, eller langt om længe få trip trap stolen i kælderen, der er nemlig ingen grund til at have overflødige møbler og ting til at fylde på dine billeder. Sørg for at der er rydeligt, organiseret og rent i hjemmet, det tiltrækker også den lejer du gerne vil have. 

Du behøver ikke professionelt udstyr

Der er ingen grund til at købe eller leje dyrt kamera udstyr, hvis du forvejen er en foto novice. Har du en nyere telefon, er denne glimrende til dine billeder, og der findes et væld af apps til redigering, hvis du ønsker at lysne dine billeder en smule. 
Alt handler om vinkler. Undgå fugle og frø perspektivet, men gå istedet efter en højde ala hvor et dørhåndtag sidder, og gentag denne højde i alle rum. Sørg for at dokumenterer rum fra flere vinkler hvis det er muligt. 
Har du med mindre rum at gøre, kan det være en fordel at løfte kameraet en smule højere op. 

Glem ikke undendørs områder

Der er nyrengjort, og købt friske blomster til spisebordet. Glem ikke undedørs områderne! Har du have, sørg for at græsset er nyslået, og terrassen ikke er tilgroet med ukrudt. Sæt evt et par krukker ud med friske blomster. 
Har du altan? Lad den være med til at sælge ideen om din bolig. Undgå tomme altan kasser eller visne blomster. Skinner solen, så lig et par puder i stolene og lad altanen se indbydende ud. 

Læs mere om boligudlejning, og hvor du står for din egen udlejning her.