Udgivet 11 september, 2018

Lejers indflytning – Vigtigt at huske inden selve indflytningen

Er din bolig rengjort inden lejers indflytning? Vi anbefaler altid at lade en professionel stå for rengøringen, og gerne så tæt på indflytningsdagen som muligt. Når du lader en professionel lave en ”industriel rengøring” bliver alt rengjort lige fra skabe, skuffer og overflader til ovn, kogeplade og toilet. HUSK, at du kan reklamere, såfremt rengøringen ikke lever op til dine forventninger – så kommer de og gør det om. Læs også: Råd inden fremvisning

Husk altid at efterlade din bolig præsentabelt ved din lejers indflytning – så bliver det også efterladt på samme måde til dig, når du flytter tilbage!

Rengøring

Ejendele/inventar

Har du husket at flytte personlige ejendele? Uanset om lejligheden er møbleret eller ej, er det vigtigt du husker at flytte dine personlige ejendele. Dette kan f.eks. være mapper, billeder, papirer mm. Det er ligeledes en god idé at lave en inventarliste til lejer, hvis den udlejes møbleret. Hvis lejligheden udlejes umøbleret, skal du ligeledes huske at fjerne alle møbler, med mindre andet er aftalt med lejer. HUSK at tjek skuffer og skabe, da man let kan glemme ting her.

Tekniske installationer

Virker alle tekniske installationer? Husk at afprøv komfur, kogeplade, emhætte, opvaskemaskine mm., for at teste om de virker, inden din lejer flytter ind. Hvis det ikke virker, skal det repareres iht. lejeloven. Vedlæg brugsanvisninger om muligt inden lejers indflytning.

Badeværelse

Husk at tjek om afløbet fungerer, om der er vand i bruseren og at brusehovedet ikke er overforkalket. Husk derudover at afkalk badeværelset inden din lejer flytter ind.

Opmagasinering

Har du husket at fjerne alle dine ting fra dit kælder/loftsrum? Hvis der jf. lejekontrakten følger et kælder/loftsrum med til boligen, er det vigtigt du husker at tømme dette. Alt skal være ryddet, med mindre andet er aftalt med lejer.

Altan

Husk at ryd din altan og rengør for snavs og alger - så er du sikker på at få den afleveret tilbage rengjort og algefri.

Havearealer

Hvis du udlejer en bolig med tilhørende have, er det lejeren der har vedligeholdelsespligten herfor. Husk dog altid at sørg for, at græsset er slået, hækken er klippet og sneen er ryddet (hvis der er sne), inden din lejer flytter ind. Det giver lejeren en god velkomst!

Velkomstbrev til lejer

Vi anbefaler altid at lave et velkomstbrev til din lejer. Der kan være flere småting, f.eks. omkring afkalkning, betjening af tekniske installationer mm., som ikke kan skrives ind i kontrakten, men som lejeren har behov for at vide, for at kunne vedligeholde bedst muligt. Lav derfor et lille velkomstbrev til din lejer, hvor du byder velkommen, samt videregiver vigtige informationer i og omkring lejemålet.

En god start er fundamentet for en god lejeperiode!

Læs også: Udlejning af bolig guide

Opdateret 18. maj 2020

Vi hjælper hvor vi kan!

Du er altid velkommen til at kontakte Home Connector, hvis du har brug for vejledning i en specifik sag. Skriv os en mail eller giv os et kald!

Mail: info@homeconnector.dk

Telefon: +45 46 48 12 34