Undgå tvister vedrørende rengøring

I mange lejekontrakter indgår formulering - totalt rengjort ved overdragelse - hvilke ofte forstås forskelligt af udlejer og lejer. I et nyt video-indslag giver Rasmus et godt tip til, hvordan du som udlejer undgår tvister vedrørende rengøring.    

Skrevet af Rasmus Brohl

Ved overdragelse af et lejemål er rengøring ofte et omdiskuteret punkt. Fremgår det af lejekontrakten, at lejemålet er totalt rengjort ved overtagelsen, Skal den også være det! Det nytter ikke noget der ligger støv i hjørnet, eller kalkrester ved vandafløb. Lever standen af lejemålet ikke op til lejers forventninger, er dette et incitament til at komme dårligt fra start.

Hvordan undgår man at komme dårligt fra start?

For at undgå kontroverser grundet forskellig rengøringsmetoder, anbefales det at outsource netop denne opgave. Der findes et hav at industrielle rengøringsfirmaer, som er super kompetente på netop dette område. Det er den nemmeste og bedste måde at komme dette problem til livs. Prisen ligger typisk fra 2.500 kr. og op efter. Det er klart at prisen vil variere alt efter størrelsen på lejemålet. En anden positiv side ved at benytte et professionelt rengøringsfirma er, hvis opgaven ikke er løst tilstrækkelig, er det nemt at kontakte firmaet med henblik på at få rengøringen fuldent.

Mange er fortvivlet omkring lejer indsigelsesmulighed. Derfor er det vigtigt at udarbejde en indflytningsrapport ved indflytning. Dette kan Home Connector selvfølgelig hjælpe dig med! Fra indflytningsdatoen, har lejer 14 dages indsigelsesmulighed. I disse 14 dage har lejet mulighed for at gå rundt i lejemålet, og finde fejl og mangler. Der sker at ikke alle fejl opdages og noteres i indflytningsrapporten. Det er derfor vigtig at gå lejemålet igennem igen, i ro og mag. Dette skal bruges som dokumentation ved en senere overdragelse. Husk at lejemålet skal overdrages i samme stand, som det blev overtaget i ved indflytning. Læs mere om dette her.

Ønsker du at udleje din bolig? Tryk her: Boligudlejning

Ønsker du at læse mere omkring fordele ved vores administrationspakke? Tryk her: administrations muligheder hos Home Connector

Se vores ledige lejemål her: Ledige lejemål Læs også: vores guide til den perfekte boligudlejning

Læs eventuel denne artikel om rengøring af lejlighed ved fraflytning.

Vi hjælper hvor vi kan!

Du er altid velkommen til at kontakte Home Connector, hvis du har brug for vejledning i en specifik sag. Skriv os en mail eller giv os et kald!

Mail: info@homeconnector.dk

Telefon: +45 46 48 12 34

· · ·

Udgivet 22 september, 2015
Tags: , ,

Kategorier: , , ,