Udgivet 18 juni, 2020

Tilbagebetaling af depositum

Hvis der i forbindelse med lejemålet er opkrævet et depositum, kan det være en god idé, for både lejer og udlejer, at sætte sig ind i regler og tidsfrister der omfatter tilbagebetaling af depositum. Derved mindskes risikoen for at der kan forekomme misforståelser, og at en konflikt optrappes mellem de to parter, men at udlejer og lejer i stedet kan ophøre lejeforholdet som værende en god oplevelse.

https://www.youtube.com/watch?v=jPGSrgyjj0I
https://www.youtube.com/watch?v=jPGSrgyjj0I

https://www.youtube.com/watch?v=jPGSrgyjj0I

Formålet med depositum

Kort forklaret, så består depositum typisk af 3 måneders husleje. Det fungerer som et sikkerhedsbeløb for udlejer. Depositum har nemlig til formål at give udlejeren sikkerhed for, at få dækkes alle de ydelser, som lejer kan komme til at skulle betale – herunder særligt forpligtelserne ved fraflytning.

Vil du gerne vide mere om forskellen på depositum og forudbetalt husleje, så kan du også læse blogindlægget "Depositum og forudbetalt husleje"

Hvornår sker tilbagebetaling af depositum?

Udlejer skal tilbagebetale det overskydende depositum, lige så snart det kan gøres endeligt op. Herunder hvor meget lejer skal betale til reparationer og vedligeholdelse ved fraflytning. Sædvanligvis vil tilbagebetaling af depositum – eller overskydende depositum, ske inden for 1 – 1 ½ måned efter fraflytningen. Dog skal omfanget af det nødvendige arbejde, for istandsættelse efter fraflytningen, gøres gældende inden en frist på 14 dage. (medmindre andet står i lejekontrakten). Hvis udlejer ikke har gjort dette, kan lejer kræve fuld tilbagebetaling af sit depositum.

Opgørelse af reparationer og vedligeholdelse 

Hvordan reparationer og vedligeholdelse gøres op, foregår ved at udlejer og lejer laver et fælles eftersyn både ved ind –og fraflytning, hvor der hertil udarbejdes en skriftlig rapport, som bl.a. indeholder en gennemgang af lejemålets stand for hvert enkelt rum.

Hvis rapporterne ikke laves og der ikke udleveres en kopi til lejer, har udlejer ikke mulighed for at kræve, at lejer skal dække udgifterne for istandsættelse ved fraflytning.

Vil du vide mere om ind –og fraflytningsrapporten, så kan du også læse blogindlægget "Indflytning og fraflytning"

Hvis du følger ovenstående simple råd, øges chancen for at udleje din bolig betydeligt! Har du brug for hjælp til udlejning af bolig, står vi selvfølgelig til rådighed. Få din bolig vurderet allerede idag.

Vi hjælper hvor vi kan!

Du er altid velkommen til at kontakte Home Connector, hvis du har brug for vejledning i en specifik sag. Skriv os en mail eller giv os et kald!

Mail: info@homeconnector.dk

Telefon: +45 46 48 12 34