Udgivet 9 marts, 2023

Hvordan udlejer jeg min lejlighed?

Skal lejligheden til leje? Hvor går man hen, hvem skal du spørge og hvad er rigtigt og forkert. Udover at markedet for lejeboliger i København og Aarhus bedst kan betegnes som det vilde vesten for lejere, skal du som udlejer være opmærksom på en række faldgruber inden du sætter lejligheden til leje.

Skrevet af Maiken Andersen

Her får du 5 gode råd med på vejen!

 1. Tjek din husleje – Her på homeconnector.dk har vi gennem tiden lavet en længere række indlæg. Bl.a. om, hvordan du skal opsætte din husleje korrekt og ikke mindst, hvordan du undgår at ryge i huslejeklagenævnet. – prøv vores huslejeberegner HER
 2. Find din ideelle lejer til lejligheden – Det er ikke nok at sætte boligen til leje og vente på henvendelser fra ”revl og krat”. Du vil blive overrasket over, hvor mange som vil ansøge din bolig især i de store byer, hvis huslejen er sat korrekt. Gå grundigt til værks.
  Hav evt. fokus på følgende:
  1. Arbejdsforhold
  2. Økonomi
  3. Hvad har lejeren lavet før
  4. Om de tidligere været lejer
  5. Hvordan har de et med selv at tage initiativ, herunder kan de selv skifte en pære.
  6. Dertil spiller kemi nok den vigtigste rolle! Brug din mavefornemmelse og lad vær med at gå efter første og bedste.
 3. Lejere som er ”på” er mange gange ikke godt – Vi har igennem årene erfaret at mange lejer som står klar med depositum, skal være ude af en anden bolig og kan flytte ind i morgen, IKKE er de bedste. Det virker dejligt, at de er klar på at leje, men gå nu for guds skyld grundigt til værks. Husk på at en lejer måsle skal bo der i flere år og når kontrakten først er underskrevet er det svært at komme tilbage.
 4. Kontrakten – Lad vær med at udfylde en typeformular selv. Stop op. Du er ikke ekspert og skal ikke til at lege jurist. Brug de 1500-3000 kr. det koster at få lavet en lejekontrakt hos en specialist.
 5. Grundigt indflytningssyn – Når den ideelle lejer er fundet skal lejligheden overdrages og lejer skal flytte ind. Sørg for at tager billeder af lejlighedens stand, noter grundigt standen på vægge, gulve, lofter, karme og vinduer. Aflæs elmåleren og kontakt dit elselskab for overførelser til lejer.

Det er ikke en forretning

At sætte lejligheden til leje i Danmark er oftest forbundet med en positiv gevinst. Det er dog ikke en forretning og skal ikke tænkes sådan. Du kan givetvis få en lille overskud, men lad vær med at tænk din bolig som et decideret aktiv når vi laver boligudlejning af én enkel bolig. Sæt hellere din leje anstændigt, få en god oplevelse og nyd tiden som udlejer.

Det vigtigste af alt er, at din lejer og du som udlejer har det godt i lejeperioden – At begge parter kan sove trygt om natten.

Overvejer du at blive professionel udlejere og investere i flere enheder, herunder projektudlejninger, så er sagen en anden mht. indtjening og administration. Ønsker ud sparring, tips eller tricks, så sidder vi klar til at hjælpe.

Læs også:
Depositum og forudbetalt husleje
Tilbagebetaling af depositum

Find en bolig der matcher dig

Se et udvalg af vores ledige boliger

Vi hjælper hvor vi kan!

Du er altid velkommen til at kontakte Home Connector, hvis du har brug for vejledning i en specifik sag. Skriv os en mail eller giv os et kald!

Mail: info@homeconnector.dk

Telefon: +45 46 48 12 34