Lejebolig i Odense
Skal du finde bolig i Odense, og skal det være lejebolig – så er her lidt informationer om lejeboligmarkedet og Odense helt generelt.
Odense er Danmarks tredjestørste by og er måske bedst kendt for at være H. C. Andersens by.
Det er et sted som kombinerer lille storby med hyggelig provins, hvilket skaber rum til både studerende, familier og professionelle som søger lejebolig.
Odense er en stor studieby, med tilbud af diverse videregående uddannelser, hvilket især er med til at tiltrække unge mennesker og et godt studieliv, men det er samtidigt en by som tilbyder mange gode store arbejdspladser der tiltrækker arbejdskraft og dermed både professionelle såvel familier der ønsker at slå sig ned nær gode institutioner mv.
Odense rummer mange gode kulturelle tilbud. Flere af disse tager selvfølgelig udspring i H.C. Andersen, givet det er hans fødeby. Blandt andet er der H. C. Andersens Hus som er et museum og en parade af udendørs forestillinger (om sommeren) med udgangspunkt i mange af de mest kendte eventyr. Der er dog også flere spændende museer og teatre, bl.a. Odense teater og Odense Symfoniorkester hvis du er til musicals og/ eller klassiske musikoplevelser. Over de seneste år er Odense også blevet kendt for Tinderbox, som er en årlig sommerfestival der tiltrækker mange internationale kunstnere og tusindevis af festivalgæster hvert år. Herudover er der mange flotte naturområder, bl.a. Munke Mose, Fruens Bøge, Tusindårsskoven og også eventyrhaven som ligger tæt ved H. C. Andersens Hus og Domkirken, hvor du ofte finder kunstinstallationer og udendørs events i sommerhalvåret.
Det er ydermere nemt at komme omkring i den hyggelige by. Odense er nemlig én af de byer hvor letbanen er kommet til, hvilket er med til at skabe mindre afstand mellem de mange bydele og små forstæder til byen. Herudover er det særligt cykelvenlig by.
Udover ovenstående gode tilbud, vælger mange også at bosætte sig i Odense for at pendle til bl.a. København eller Aarhus på daglig basis, da det er til at finde boliger i flere prisniveauer, end det er muligt i de helt store byer. Odense tilbyder også mange nye boligområder, så det er til at finde lejebolig uagtet om du er til de klassiske ældre byggerier med stuk og rosetter, eller om du foretrækker at bo i nyere byggeri med rene linjer og gulvvarme.
Odense er dog også ved at vidne frem på lejeboligfronten, så ligesom i de andre storbyer skal du være vaks hvis du skal have din drømme lejebolig.
Vi elsker alle spørgsmål
Ofte stillede spørgsmål fra vores kunder
- Hvad er en normal husleje i København?
-
Der findes ikke en korrekt svar på, hvad en “normal” husleje er i København eller for den sags skyld i det danske lejeboligmarked. Prisen afhænger af type, beliggenhed og udstyr i boligen. I boligreguleringsloven taler vi om: Omkostningsbestemte huslejer som for København ligger på mellem 800-1200 kr pr årlig kvm. 5.2 lejebolig (renoveret lejemål som dog er reguleret) på mellem 1000-1600 kr pr. årlig kvm samt markedslejen som er fri i hele Danmark. I københavn ligger en typisk gennemsnitsleje på mellem 1700-3000 kr pr. årlig kvm (Kvm*årlig kvm/12= MDr leje)
- Hvordan får man hurtigt en lejebolig?
-
Det bedste trick i bogen er, at være proaktiv når du skal leje en lejebolig i København - Hav din dokumentation klar, vær seriøs og interesseret i den enkelte bolig og imødekom udlejer med en positiv attitude om. Med andre ord, tag “Ja-hatten” på, da en udlejer ønsker en smidig process og heri en person som er nem, at have med at gøre.
- Hvordan finder man en billig lejebolig?
-
De mest gængse steder at finde billige lejeboliger er på de private boligportaler, herunder Boligzonen, boligsurf, boligportal, lejebolig.dk. Hvis du dertil kan gå lidt på kompromis med beliggenheden kan du søge i områder som, Hvidovre, avedøre, Amager, Ørestad, hedehusene, Herlev, Skovlunde, hvor du trods alt ikke har mere end 20 mins transport til rådhuspladsen. Alternativt vil vi anbefale at opskrive sig på en alm. nyttig boligliste/fond. Søg på Almen Nyttige boligselskaber og tilmeld dig deres interesselister - Det er ofte OMK lejemål som er billige vs. huslejeniveauer i det frie marked.
- Hvordan finder man en leje lejlighed i København?
-
Det at finde ene lejelejlighed i København er der vist ingen tvivl om er “svært” - Vær tilstede på ALLE bolig platforme, opsøg ventelister på diverse boligselskaber, tilmeld dig facebook-grupper med lejemål i, ring til private udlejere og helt de mindre. Der er MASSER af tomme boliger i København, også til gode priser, så giv ikke op. Et eksempel er udbuddet i Ørestad som konstant tæller mellem 150-400 ledige boliger adgangen.
Modtag en e-mail med nye lejemål før de bliver præsenteret her på siden
