Udgivet 17 august, 2018

Depositum og forudbetalt husleje, hvad er forskellen?

Når du skal leje en bolig kan din udlejer kræve op til 3 måneders depositum og 3 måneders forudbetalt leje. Men hvad er egentlig forskellen og er det noget du får tilbage igen? Desværre misforstår mange lejer begrebet depositum og forudbetalt husleje, men læs med..!

Depositum

Det er helt standard og meget normalt at lejer betaler 3 måneders depositum når han/hun flytter ind i et hus/lejlighed. Der betales depositum for at give udlejeren en sikkerhed når lejeren flytter ud. Når lejer flytter ind laves der en indflytningsrapport, og når han/hun flytter ud skal udlejer se, om noget er ødelagt i lejeperioden. Hvis der f.eks. er malet når lejer flytter ind, og der derved skal males ved fraflytning, men lejer IKKE har malet, kan det tages fra depositum. Her gælder det for udlejer om at finde ud af hvor meget det vil koste at male, gøre lejer opmærksom herpå, og trække det fra depositum.

Det samme gælder rengøring. Et lejemål overtages altid rengjort, og er der ikke rengjort ved fraflytning, kan dette ligeledes trækkes fra depositum. Hvis der ingen fejl og mangler er ved fraflytningen sammenlignet med indflytningen, får lejer hele depositummet tilbage. Det kan altså betale sig at passe på lejemålet!

Læs også: Husleje og depositum stigninger

Forudbetalt leje

Flere udlejere vælger også at tage forudbetalt leje ved indflytningen. Dette kan variere fra 1 til max 3 måneders husleje.

Forudbetalt leje er ligeledes en sikkerhed for udlejer, hvis lejer vælger at fraflytte før tid. Forudbetalt leje er nemlig den husleje du forudbetaler for slutningen af perioden. Hvis lejer har betalt 3 måneders forudbetalt husleje og har 3 måneders opsigelse, skal der ikke betales husleje de sidste 3 måneder – kun aconto-beløbet. Lejer får altså ikke forudbetalt leje kontakt tilbage i hånden – men han skal ikke betale husleje de sidste måneder af perioden svarende til antal måneders forudbetalt leje.

OBS: Det er vigtigt at sige, at både depositum og forudbetalt leje er huslejen EKSL. aconto. Hvis lejer altså betaler 10.000 kr. i husleje og 800 kr. for vand og varme er det KUN de 10.000 kr. der regnes med i depositum og forudbetalt leje.

3 måneders depositum = 30.000 kr. (og det samme med forudbetalt leje).

Blev du klogere på depositum og forudbetalt husleje?

Læs også: Udlejning af bolig guide

Vi hjælper hvor vi kan!

Du er altid velkommen til at kontakte Home Connector, hvis du har brug for vejledning i en specifik sag. Skriv os en mail eller giv os et kald!

Mail: info@homeconnector.dk

Telefon: +45 46 48 12 34