Udlejning af værelse

UDLEJNING AF VÆRELSE

Udlej din bolig professionelt og kom godt fra start.

Gratis vurdering af din bolig

Udfyld navn og nummer og vi kontakter dig inden for 24 timer

Eller kontakt os på
Tlf: 46 48 1234

PROAKTIV SAGSBEHANDLING


Din bolig bliver bredt eksponeret og vi kæmper 100% for din sag, hver dag indtil den er afsat.

NO CURE, NO PAY


Udlejer vi mod forventning ikke din bolig er vores service gratis.

STORT GLOBALT NETVÆRK


Vores netværk er et af branchens absolut største. Det tæller både større internationale virksomheder, ambassader samt organisationer.

JURIDISK KONTRAKT


Juridisk sikkerhed og kontrakter udfærdiget af egne jurister Din bolig er i sikkerhed med en kontrakt fra Home Connector.

Fast pris: 1 måneds husleje ex. moms – Uanset udlejningsperiode

 

I vores udlejningspakke er der ingen skjulte gebyrer, ingen opstarts “fee´s”, ingen administrationsgebyrer og intet står med småt.

 

Vi gør meget ud af, at være åbne og ærlige med vores priser. Vores service er sammensat, så du får mest mulig sikkerhed i din udlejning og ikke mindst en behagelig lejeperiode.

“Det er helt fantastisk, at vi nu har fået udlejet alle 13 boliger, mere end 3 mdr. før indflytningen starter. Vi er meget tilfredse med forløbet, herunder jeres ukuelige opfølgning på lejeemnerne. Vi tog en chance med at engagere Home Connector, men det har vist sig at være en god beslutning, og I har bestemt levet op til de indgåede aftaler og deadlines.”

– Lars Kristensen CEO Ejendomsinvestering Danmark ApS

★★★★★

“Effektiv og seriøst udlejningspartner – Vi har fået hjælp af Home Connector til at finde en seriøs og moden lejer til vores lejlighed i København. Lige første kontakt til endelig overdragelse af nøgler til lejer har vi følt os i trykke og professionelle hænder. Home Connector leverer hvad de lover – på rekord tid!”

– Ole Mejer

★★★★★

“Grundig orientering og lydhørhed over for udlejers ønsker Jeg har været meget glad for samarbejdet med HomeConnector. Rasmus lyttede til mig mht. huslejen – ikke noget med overbud, og udlejningen gik meget hurtigt med grundig orientering om de forskellige mulige lejere fra HomeConnector.”

–  Elisabeth

★★★★★

UDLEJNING AF VÆRELSE, KOM GODT I GANG I DAG

 

Når man skal udleje et værelse, bliver man oftest mødt af skræmmekampagner i medier og hos de så kaldte “eksperter”. Hos Home Connector gør vi en dyd ud af at vende det negative billede til noget positivt. Ved udlejning af værelse gennem os, er det dig og din bolig, som er i fokus.

Er du ejer af en ejerbolig har du altid mulighed for, at leje et værelse ud i en del eller hele år. Ligesom ved en normal boligudlejning er det den danske lejelov du skal forholde dig til.

 

Der er ingen regler om, at du SKAL have en lejekontrakt med din beboer, men vi anbefaler det på det kraftigste, også selvom du udlejer et værelse til en ven.

Udlejning af værelser bør laves på en standard kontrakt 8 udgave, læs mere HER.

 

En lejekontrakt bør som minimum indeholde følgende:

 

  • Navn på både udlejer og lejer.
  • Dato for overtagelse.
  • Hvor mange kvadratmeter værelset er på.
  • Om der er adgang til fx. køkken, bad, fællesrum, kælderrum, vaskemaskine, have m.v.
  • Husleje, forudbetalt husleje og eventuelt depositum.
  • Forbrug (gas, el og varme m.m., hvis det ikke er en del af huslejen).
  • Hvornår huslejen skal betales og til hvem/hvilken konto.
  • Om det er tilladt at have husdyr.
  • Husorden eller ordensregler.
  • Værelsets stand ved udlejningen, og hvordan skal det afleveres ved fraflytningen.

 

Derudover anbefaler vi, at du opsætter et regelsæt for husregler (husorden). Denne indeholder bl.a. skrivelse omkring støj, fællesarealer, snerydning, trappevask osv.

 

Når du udlejer et værelse har du givetvis nogle særlige vilkår som lejer skal indordne sig under. Disse kan anføres i lejekontraktens § 11. Vær opmærksom på, at ved udlejning af værelse har du en mere direkte kontakt til din lejer, end hvis du udlejer hele din bolig, velogmærket, hvis du også selv bor i lejemålet. Vi anbefaler derfor at du ikke er alt for ”hård” i kontrakten. Med en god og fornuftig dialog kommer man langt ved udlejning af dit værelse.

 

Til forskel fra andre lejeformer behøver du som udlejer ikke nogen særlig begrundelse for, at opsige din lejer. Opsigelsesfristen afhænger af den konkrete kontrakt, og hvilken form for værelse der er tale om.

UDLEJNING AF VÆRELSE – OPSIGELSE

Du kan altid opsige værelsesudlejningen med 1 måneds varsel uden begrundelse, medmindre andet er aftalt i lejekontraktens § 11. Opsigelsesfristen kan godt være længere, men aldrig kortere end 1 måned.

 

UDLEJNING AF VÆRELSE MED KØKKEN – OPSIGELSE

Et værelse med et køkken etableret i værelset i form af et skabsarrangement med vask og kogeplader, bliver juridisk betragtet som en lejlighed. Det betyder, at opsigelsesvarslet er 1 år. Det er dog heller ikke her nødvendigt at begrunde en opsigelse.

 

UDLEJNING AF VÆRELSE I ET TOFAMILIEHUS

Udlejer du et tofamiliehus skal du være opmærksom på, at der gælder andre regler. Udlejer du både en lejlighed og et værelse med et selvstændigt køkken (som derfor betragtes som en lejlighed), er der reelt 3 lejligheder i ejendommen. Det vil betyde, at du kun kan opsige din lejer i henhold til lejelovens §82-83. Ud over at opsigelsen skal indeholde en begrundelse, skal den være skriftlig og gøre opmærksom på, at lejeren har ret til klage over opsigelsen. Læs Lejelovens § 87.

 

HUSLEJEFASTSÆTTELSE VED UDLEJNING AF VÆRELSE

Som ved hvilken som helst anden boligudlejning er der forskel på, om du har ”fri” huslejefastsættelse eller om din bolig er underlagt boligreguleringsloven og dermed ikke kan tage, hvad som helst. Er din bolig/lejemål opført efter 31.dec 1991 har du i de fleste tilfælde fri husleje fastsættelse. Er din bolig taget i brug før 31.dec 1991 og beliggende i en ”reguleret” kommune, er det den enkel kommune som kan fastsætte din leje, dog kun, hvis din lejer laver en indsigelse.

 

Et velindrettet møbleret værelse kan ofte udlejes til en højere pris, men pas på! Du kan ikke lave forretning på, at stille de gamle møbler i værelset og tro, at du kan tage flere tusind ekstra. Rådgiv dig med en professionel boligformidler inden du laver en udlejning af værelset.

En lejer kan altid klage over din leje til din kommunes huslejeklagenævn. Er klagen indbragt efter 12 måneder, skal udlejer kun tilbagebetale den for meget betalte leje fra klagetidspunktet. Hvis lejer fortsat bebor værelset på klagetidspunktet, har udlejer imidlertid mulighed for at opsige lejemålet.

 

DEPOSITUM OG FORUDBETALT HUSLEJE VED UDLEJNING AF VÆRELSE

Det er meget simpelt. Du må max tage 3 måneder i depositum som dækker for eventuller skader på værelsesudlejningen og 3 måneder i forudbetalt husleje. Forudbetalt husleje er den leje som gør sig gældende de sidste 3 måneder af en udlejningsperiode.

 

Har du spørgsmål til beskatning vedr. udlejning af værelse?

Kom godt fra start – Bestil en uforpligtende vurdering af din bolig